Notícies

A 10 anys de l’iPhone: que ens ha canviat?

Posted On juny 30, 2017 at 9:51 am by / No Comments

Ahir es van complir 10 anys des que iPhone va sortir a la venda per primer cop als Estats Units. Va ser la gran aposta del Steve Jobs que havia anunciat el seu llançament al gener de 2007, presentant-lo com “un iPod de pantalla ampla amb controls tàctils, un telèfon mòbil revolucionari i un navegador d’internet”.

Una dècada després, mil milions de unitats han estat venudes i l’iPhone s’ha convertit en un dels productes de consum més reeixits de la història que ha canviat el nostre dia a dia i ha contribuit al fet que altres marques seguissin el seu camí.

La BBC ha publicat un interessant article, que resumim a continuació, on exposa alguns dels grans canvis que ha generat el nostre estimat iPhone.

 

Va posar internet a les nostres mans

Internet ha canviat la nostra societat en molts aspectes i el seu impacte no seria tan gran si no poguéssim tenir-lo, literalment, a les nostres mans. Amb els anys, van augmentar les aplicacions, les plataformes i les formes d’utilitzar la xarxa fins que es va arribar a situar al centre de la nostra vida quotidiana.

La companyia sueca de telecomunicacions Ericsson acaba de revelar en el seu informe de mobilitat d’aquest any que la tendència és creixent: en els propers sis anys, s’espera que més d’un milió de persones noves cada dia utilitzin internet en el seu telèfon.

L’empresa diu que només entre 2016 i 2017 el tràfic de dades creixerà un 70%.

Es podria dir que, pràcticament, parlar està passant de moda. Encara que no del tot: les xifres indiquen que les noves opcions audiovisuals estan recuperant l’ús de la veu.

 

Va integrar la fotografia en la vida quotidiana

Avui dia és pràcticament impensable comprar un cel·lular sense càmera. Fa 10 anys, la situació era precisament la contrària.

L’auge simultani de xarxes socials i telèfons intel·ligents va permetre integrar de manera mai vista la fotografia mòbil a les nostres vides.

En 2016, segons la consultora tecnològica Deloitte, es van compartir i emmagatzemar en línia 2,5 bilions de fotos. Prop del 90% d’elles van ser fetes amb un smartphone.

Segons l’informe “Info Trends” de Keypoint Intelligence, la meitat de les fotos que es van prendre en 2011 es van fer amb un telèfon mòbil. En 2017 aquest percentatge va augmentar fins al 85%.

Ara documentem tot la quotidianitat a la cambra del cel·lular, des del que mengem fins amb qui estem o on.

I les noves càmeres dels iPhone que estan per arribar prometen noves revolucions fotogràfiques.

 

Va canviar la nostra manera de treballar

A través dels seus diferents models d’iPhone, Apple ens va presentar diferents aplicacions que van facilitar el treball en línia.

A través de l’App Store, la primera botiga virtual d’aplicacions, la companyia que va fundar Jobs i que ara dirigeix ​​Tim Cook va transformar la nostra rutina de treball en molts sentits i va impulsar el desenvolupament de noves plataformes (d’Apple i de la seva competència).

Funcions com el GPS, apps com Uber i, per descomptat, el correu electrònic, han estat vitals per a l’èxit d’aquesta tendència.

 

Va impulsar les videotrucades

Apple va ser el primer fabricant de telèfons a afegir un sistema de videotrucades.

Ho va fer el 2010: Steve Jobs ho va demostrar durant una presentació en la qual va usar el llavors tremendament nou iPhone 4, durant la Conferència Mundial de Desenvolupadors.

Va ser a més el primer a incloure una càmera frontal per usar-la específicament en el seu FaceTime (sistema de videotrucades).

La primera versió només podia usar-se entre iPhones i connectant-se a una xarxa wifi. Avui les trucades són universals, en (gairebé) tots els sentits.

 

Va facilitar la forma d’emmagatzemar i escoltar música

Abans de l’iPhone, els seus reproductors iPod van aconseguir que molta gent es portés la música a tot arreu gairebé sense ocupar espai.

Amb l’iPhone va fer un pas més en agregar iTunes Store, una biblioteca de música virtual que s’ha convertit en el primer negoci de venda de música en línia.

El 2015 va arribar Apple Music, el servei de música en streaming de l’empresa tecnològica que planta cara a Spotify i va més enllà de les cançons i els videoclips.

De fet, acaba d’estrenar el seu nou documental Can not Stop Will not Stop: A Bad Boy Story en què el cantant de hip-hop Sean “Diddy” Combs relata la creació de la seva discogràfica.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *