iPhone 11 andorra
Notícies

iPhone 11: La guia definitiva amb tot el que es va presentar a la Keynote

Posted On setembre 11, 2019 at 9:51 am by / No Comments

Després que els iPhone de 2018 mai aconseguissin els nivells de vendes esperats i obliguessin al seu fabricant a realitzar moviments inèdits en la seva història recent, Apple necessitava una reacció convincent. Així va arribar el moment culminant de la seva clàssica presentació anual, que Tim Cook va abordar defensant “la popularitat” d’aquests terminals abans de donar pas als seus successors: tres nous smartphones que es caracteritzen per multiplicar les càmeres presents en ells, per un salt en la durada de la seva bateria i per donar un enfocament més professional als telèfons superiors de la gamma, estrenats al costat de nous models de tauletes i rellotges intel·ligents.

En primer lloc, l’iPhone 11, que pren el testimoni del model XR, hereda la seva pantalla LCD de 6,1 polzades, afegeix nous colors en el seu exterior i una doble càmera en la part posterior. Gràcies a un segon objectiu ultra gran angular, el nou iPhone permet re enquadrar i canviar la perspectiva després d’haver fet la foto. A més, afegeix també una modo nit, a imatge i semblança del que incorporen els Google Pixel i altres terminals Android que en els últims dos anys han desplaçat als iPhone dels primers llocs en les proves de qualitat de les càmeres dels telèfons mòbils.

Per ajudar a canviar el rumb en les vendes, Apple rebaixa el preu de sortida del seu iPhone 11, que comença a 699 dòlars, davant els 749 dòlars que costava l’iPhone XR en el seu llançament. Amb això el gegant tecnològic corregeix en part la pujada de preus generalitzada que va significar la seva gamma de telèfons mòbils estrenada ara fa un any. Cal dir que a Andorra els preus encara no s’han determinat.

A continuació, Apple va presentar els models superiors de 2019, que per primera vegada porten l’etiqueta de Pro. L’eficiència energètica del nou processador A13 Bionic, juntament amb refinaments en diferents aspectes del programari i el maquinari del telèfon han aconseguit augmentar la durada de la bateria fins a cinc hores a l’iPhone 11 Pro Max (de 6,5 polzades), mentre que la millora en l’iPhone 11 Pro (de 5,8 polzades) serà de quatre hores – sempre segons les dades subministrades per la pròpia empresa i a falta de proves independents. Les dues variants de l’iPhone Pro afegeixen també un ultra gran angular per conformar un sistema de triple càmera (enfront de la dual dels seus antecessors, els iPhone XS), especialment adaptat per buscar una qualitat cinematogràfica en l’enregistrament de vídeos a 4K.

Els nous iPhone Pro costaran a partir de 999 dòlars i, igual que els iPhone 11, arribaran a les botigues una setmana més tard. La gamma de 2019 es completa amb l’iPhone XR i l’iPhone 8, els preus de partida es rebaixen en ambdós casos en 150 dòlars. Queden descatalogats els iPhone 7, 7 Plus, XS i XS Max.

La pantalla “sempre encesa” arriba a l’Apple Watch
Després de posar èmfasi en les funcions per monitorar la salut dels seus usuaris, Apple va presentar també el seu nou Apple Watch sèries 5. Amb la cinquena generació, Apple aconsegueix per fi la funció més esperada per els seus rellotges: que la pantalla no estigui en negre la major part del temps. La nova pantalla estarà sempre encesa i adaptant-se a la llum ambient gràcies a la tecnologia LTPO (que permet un estalvi considerable en la bateria del rellotge), sense necessitat d’haver de moure i elevar el canell (o tocar la pantalla) per activar-la. El renovat SmartWatch incorpora també brúixola i noves funcions de seguretat (com trucades d’emergència internacionals), juntament amb nous materials: titani gris i ceràmic blanc.

El preu de la nova generació comença a 399 dòlars (preu per determinar a Andorra) i pot reservar-se des d’avui mateix, encara que no arribarà a les botigues fins el divendres 20 de setembre. El model amb connectivitat 4G costa 100 euros més i la gamma es completa amb un model més assequible: la sèrie 3, presentat ara fa dos anys, que rebaixa el seu preu de partida fins als 199 dòlars.

Més polzades per l’iPad bàsic
Quant a l’iPad, Tim Cook va justificar la necessitat d’independitzar el seu sistema operatiu (ara denominat iPadOS, davant del iOS de l’iPhone) per dotar la seva tauleta de més funcions multitasca, nous gestos i millor integració amb el seu propi llapis digital. El vicepresident de màrqueting de l’empresa, Greg Joswiak, va demostrar aquestes noves característiques de iPadOS 13 -amb les que Apple s’està posicionant la seva tauleta com una veritable alternativa a l’ordinador portàtil-, alhora que va presentar la renovació de l’iPad més bàsic: disponible per reservar des d’avui, arribarà a les botigues el dilluns 30 de setembre al mateix preu que el seu antecessor (des 329 dòlars, preu per determinar a Andorra). El renovat model bàsic amplia la seva pantalla de les 9,7 a les 10,2 polzades, duplica la potència del seu processador i incorpora el port Smart Connector per a acoblar un teclat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *